Nieuws

Nationaal kampioen

Slagerij Erik Pinckaers is Beste Worstmaker én traiteur van het jaar 2023!

Slagerij Erik Pinckaers uit Eijsden is uitgeroepen tot beste Worstmaker én Traiteur van het jaar 2023. Na een spannende finaleronde is 23 januari, tijdens het jaarevent van Uw Slager & Het Worstmakersgilde, bekendgemaakt dat slagerij Pinckaers dit hele jaar 2023 deze twee titels mag dragen. Pinckaers’ worstmakerij- en de traiteurproducten behoren tot de beste van heel Nederland.

De titels worden uitgegeven door Stichting het Worstmakersgilde, die zich ten doel stelt het ambacht van de slager hoog te houden. In het afgelopen voor- en najaar is een groot aantal producten afgehaald bij meer dan 150 deelnemende slagerijen. Elk product is zorgvuldig gekeurd door keurmeesters van het Worstmakersgilde.

Hier zijn uiteindelijk 20 genomineerden uit voortgekomen, waaronder Slagerij Pinckaers. Na de twee keuringrondes zijn tenslotte voor de allesbeslissende finaleronde in december nogmaals een verschillende producten afgehaald. De producten zijn onder andere gekeurd op uiterlijk, smaak en structuur, maar vooral met de gedachte: ‘Is het een lekker product voor de consument?’

Na het keuren van deze laatste producten is Slagerij Pinckaers voor zowel de categorie Worstmaker als Traiteur als beste naar voren gekomen, tevens is slagerij Pinckaers de eerste slagerij die beide titels tegelijk krijgt. Het bedrijf is gevestigd in de dorpskern van Eijsden. Hier hebben meerdere generaties het slagersvak op traditionele wijze uitgeoefend. Ze noemen zichzelf niet voor niets ‘De lekkerste winkel van de Maasvallei’. Eigenaar Erik Pinckaers en zijn gehele team zijn enorm trots op hun behaalde titel en de vele producten die ze zelf maken. De komende weken geeft de slagerij uiteraard extra aandacht aan hun lekkerste worstmakerij- en traiteurproducten!

Over de productkeuringen: het team van erkende keurmeesters bestaat uit gecertificeerde slagers en oud-slagers. Zij beoordelen producten als worst, vleeswaren en maaltijden volgens een vast protocol op diverse vaktechnische-, smaakaspecten en bacteriologisch. Omdat Slagerij Pinckaers constant bezig is met het maken van lekkere en ambachtelijke producten, is deze titel een bekroning op hun werk.

Namens,
Uw Slager & Het Worstmakersgilde

Paté slagerij Pinckaers voor derde keer kampioen

Tijdens de 2022 editie van de SLAVAKTO zijn de paté en terrines van Slagerij Pinckaers voor de derde keer  kampioen geworden!

Tijdens de nationale slagersbeurs SLAVAKTO is slagerij Pinckaers wederom in de prijzen gevallen. Voor de derde keer achter elkaar zijn de paté en terrines uitgeroepen tot de rubriekskampien door de professionele vakjury! Deze overwinning rekent slagerij Pinckaers bij de grote lijst aan bekroningen voor vleesproducten en -ambacht.

Vorige jaren

De rubrieksprijs ging in de twee voorgaande jaren ook al naar dezelfde producten van slagerij Pinckaers. Een bekroning die de kwaliteit van de ambachtelijke producten uit de slagerij benadrukt. 

Ons rundergehakt haalde de score van 10 punten tijdens een keuring !

Met GOUD bekroond!

Trots op onze met GOUD bekroonde producten van de onverwachte keuring! Ze behoren tot de top van Nederland.

 Gekookte ham 

 Gebraden gehakt 

 Barbecueworst 

 Terrine de champagne

 Filet americain

 Kip cocktail

 Saucijzenbroodje

 Limburgs zuurvlees

Slagerij Pinckaers uit Eijsden valt in de prijzen!

Landelijke 'Kampioen Traiteur van het jaar 2019', 'Regiokampioen Traiteur van het jaar 2019 Limburg' en 'Winnaar Hygiëneprijs 2019'.

Slagerij Pinckaers is aangesloten bij De Gildeslager; een collectief van ambachtelijke slagers. Regelmatig komen de slagers samen om inspiratie op te doen en specifieke vakkennis te delen. Jaarlijks reikt De Gildeslager prijzen uit aan de best presterende leden. Op de jaarbijeenkomst van 21 januari 2019 is Slagerij Pinckaers bekroond tot ‘Kampioen Traiteur van het jaar 2019’. Daarnaast heeft hij ook nog de felbegeerde titel ‘Regiokampioen Traiteur van het jaar 2019 Limburg’ binnengesleept. En daar bleef het niet bij, ook won hij de 'Hygiëneprijs 2019'. Een groot succes kunt u wel stellen!

Gedurende 2018 hebben bij alle leden van De Gildeslager onverwachte keuringen plaatsgevonden, waarbij de zorgvuldig gekozen vakjury diverse producten zoals vleeswaren, worsten en maaltijden beoordeelde op onder meer vakmanschap, geur, smaak en versheid. Ook werden de producten microbiologisch gekeurd. Begin december heeft de jury de 14 genomineerden voor 2019 bekendgemaakt. Tijdens de jaarbijeenkomst op 21 januari 2019 heeft Slagerij Pinckaers de felbegeerde titels landelijke 'Kampioen Traiteur van het jaar 2019', 'Regiokampioen Traiteur van het jaar 2019 Limburg' en 'Winnaar Hygiëneprijs 2019' binnengesleept.

Vorige jaren

Ook in 2017 en 2015 werd Slagerij Pinckaers bekroond met 'Beste Worstmakerij-traiteur Limburg'. Dit toont wel aan dat de slagerij producten heeft van zeer mooie kwaliteit!

Provincie kampioen Limburg 2018

Op 5 en 6 november vond de Slavakto 2018 plaats in de Jaarbeurs Utrecht met diverse vakwedstrijden.
Uit alle inzendingen werd er een Algemeen Kampioen gekozen en voor elke provincie een kampioen. Voor de vakwedstrijd werden 1914 producten ingestuurd van 270 slagerijen. Ruim 30% van de inzendingen heeft een bekroning Goud met Ster en 43% de bekroning Goud.

Uit al deze inzendingen is Erik Pinckaers, keurslager, Catering & Traiteur provincie kampioen Limburg geworden. Een uitstekend resultaat om trots op te zijn.

Bekroning Goud

Bekroning Goud met Ster

Gekookte ham Limburgs plaatham 15 maanden gedroogd
Limburgse boterhamworst Limburgs cervelaat
Fijne rookworst Terrine Grand Mere
Limburgs bakbloedworst Zure pastei
Pastei uit de Voerstreek Terrine de Liege
Terrine de Breugel Wildterrine

Terine Campagne Look

Terrine Kalkoensalade

Limburgs zuurvlees

Artikel uit 'de Etalage'

Puur paté

In de vitrines van Keurslagers door het hele land liggen zelfgebakken patés te pronken. Prachtige staaltjes vakwerk, van de klassieke roompaté tot seizoenspatés en eigenbedachte creaties. Hoe komt zo'n paté tot stand en welke delen van het varken worden erin verwerkt?

Een van de patéspecialisten onder de Keurslagers is Erik Pinckaeers uit Eijsden. Zijn assortiment telt maar liefst vijftien soorten paté: fijn, grof, met tal van verschillende ingrediënten. Van seizoensvarianten zoals wildpaté en aspergepaté tot eigen vondsten. "Vooral met de grove patés experimenteren we graag. Ik gebruik veel lokale ingrediënten, zoals confiture uit de regio. Ook maken we een paté de Breughel, met rozijnen en port, en een Paté de Liège met appelstroop uit Luik, hier net over de grens."

Krull-vlees

De basis van al die patés is hetzelfde: alles begint met kwaliteitsvlees. Erik stapte al jaren geleden bewust over op rund- en varkensvlees uit eigen regio. "Ik wil graag precies weten waar mijn vlees vandaan komt. Daarom gebruik ik vlees van het Krull-varken van geselecteerde fokkers in de buurt, in ons geval uit Ulestraten en Herkenbosch. Ze leven in een comfortabele 'wroetstal': ruime en lichte stallen met een comfortabel bed van houtkrullen en zaagsel om in te wroeten. Ze krijgen verder lokaal geteeld voer en worden naar een slachthuis in Kerkrade gebracht. Weinig reizen, weinig stress."

Die lokale en verantwoorde herkomst van het vlees zie je volgens Erik terug in mooie roze kleur, vaak een iets rijpere smaak en een stevige structuur. "Zelf ben er inmiddels aan gewend geraakt, ik weet niet beter meer. Maar ik krijg van klanten én collega-slagers vaak complimenten over hoe mooi ons varkensvlees eruit ziet."

Lever, wang en buik

Elk deel van het varken krijgt in Eriks Keurslagerij, inclusief eigen worstmakerij, een bestemmig. Voor patés gaat het in eerste instantie om twee delen van het varken: de lever en de wangen. "De lever zorgt voor de karakteristieke patésmaak. Het wangspek maakt de paté smeuïg en smeerbaar, en het vet erin zorgt voor de smaak."

Het vlees wordt langzaam gegaard in bouillon met kruiden, en vervolgens gemalen en vermengd tot fijne paté. Deze basispaté kan gelijk worden afgebakken tot de bekende roompaté. Al dan niet voorzien van extra ingrediënten zoals peper, ananas of walnoten. Erik; "Je kunt 'm ook eerst verder verwerken tot een grove paté. Daarvoor gebruiken we doorregen varkensbuik, die ook weer in bouillon wordt gegaard en vervolgens grof wordt versneden en door de basispaté wordt gemengd. Daarna kan de paté de oven in."

Halve dag

Alles bij elkaar duurt het maken van een paté al gauw een halve dag, zegt Erik. "De meeste tijd gaat in de voorbereiding zitten, in het klaarmaken van alle ingrediënten. Als je eenaal bezig bent, moet je in elk geval doorgaan. Je werkt met gekookt vlees, je wilt voorkomen dat de massa gaat schiften. Het moet mooi en homogeen blijven. Aan fabriekspaté worden voor de structuur nog wel eens melk, eieren of meel toegevoegd, maar dat willen wij niet. Onze paté is daardoor ook lactose- en glutenvrij." Als laatste stap wordt de paté voorzien van de bekende glazuurlaag. "Die bestaat uit gelatine en wat karamel voor de kleur. Opgelost in bouillon, voor de smaak. Oorspronkelijk dient die laag vooral ter bescherming van de paté maar er zijn genoeg klanten die 'm ook opeten. En we willen dat alles wat we maken eetbaar is én smaak heeft!"

Artikel uit nummer 1, 2017

De beste worstmaker en traiteur van Nederland vindt u in Eijsden

Bourgondisch genieten bij Keurslager Erik Pinckaers, de lekkerste winkel van de Maasvallei

Slagerij Erik Pinckaers mag zich het hele jaar beste worstmakerij en traiteur van Nederland noemen. In januari, tijdens de jaarbijeenkomst van het Worstmakersgilde, heeft de Eijsdense keurslager deze prestigieuze prijs in ontvangst mogen nemen. Het is de bevestiging van uitstekend ambachtelijk vakmanschap, al decennialang.

Eijsden is een lieflijk plaatsje in het zuiden van de provincie, grenzend aan de Voerstreek en aan de Maas. Gelegen in de karakteristieke en beschermde dorpskern van Eijsden, vindt u in de Kerkstraat de ambachtelijke Keurslagerij van Erik Pinckaers, ofwel de lekkerste winkel van de Maasvallei. Wandelend door de straat wordt u verrast door de bourgondische uitstraling van deze gerenommeerde slagerij. Het betreft een uitnodigende winkel met een warme sfeer waar iedereen zich meteen thuis voelt. Klanten worden er verwend met een zeer uitgebreid en gevarieerd assortiment. Onder meer ambachtelijk vervaardigde worstsoorten, liefst vijftien soorten patés, streekproducten, salades, rauwkosten en een scala aan maaltijden sieren de vitrines. Het is tevens de plek waar meerdere generaties het slagersvak op traditionele wijze hebben uitgeoefend; eerlijk, puur, ambachtelijk en met passie, zoals het hoort. En dat nog steeds zo doen. Erik Pinckaers: ‘We hebben schitterend rund-, kalfs- en lamsvlees. We kopen het hier in de regio bij boeren in het Mergelland, slachten het in Kerkrade en verwerken het vervolgens in ons eigen bedrijf tot kwalitatief perfecte producten. We maken altijd kenbaar van welke boer het vlees afkomstig is. Klanten vragen er ook naar, vinden het belangrijk om te weten. We kiezen bewust voor Belgische Blauwe, een echt vleesras. Het varkensvlees, uitsluitend van het Krull-concept en voorzien van het keurmerk Beter Leven, wordt geleverd door varkenshouders Raymond Cobben uit Ulestraten en Rob Hilkens uit Herkenbosch. De lijnen zijn kort, daar hechten we net als onze klanten veel waarde aan.’

Smaakvol, veilig en gezond

Het voorbije jaar werden de producten van Slagerij Erik Pinckaers diverse keren op onverwachte momenten gekeurd. Een team van deskundige juryleden uit de vleesbranche en TNO namen de verschillende worstsoorten, vleeswaren en traiteursproducten zorgvuldig onder de loep. Ze werden beoordeeld op onder andere geur, smaak, samenstelling en versheid. TNO keurde de producten bacteriologisch en microbiologisch. ‘Een uiterst serieuze aangelegenheid, aangezien de waren niet alleen smaakvol, maar tevens veilig en gezond moeten zijn’, aldus de trotse winnaar. ‘De worstmakerij is ingericht volgens alle moderne eisen op het gebied van voedselveiligheid. We verwerken uitsluitend kwalitatief hoogwaardige grondstoffen, kruiden en specerijen.’

Delicatessen

Ofschoon zowel winkel als keuken volledig is aangepast aan de eisen en standaarden van deze tijd, laten de vele streekproducten de smaak van vroeger herleven. Zoals de zure kalfspastei, bekroond als mooiste streekproduct van Nederland. Of de terrine de Liège, vervaardigd met stroop uit de Voerstreek en noten. En ook de terrine grand-mère en de gevulde kalfsborst zijn ware delicatessen. Bovendien verzorgt de cateringservice van de ambachtelijke slager eveneens tal van koude en warme buffetten. Bourgondisch, Italiaans, Voerens, tapas, boerenbuffet, noem maar op. Erik Pinckaers: ‘Geheel naar wens stellen we een buffet samen waarmee mensen hun gasten op een speciale manier verwennen.’ Verjaardag, jubileum, trouwerij? Vraag geheel vrijblijvend de brochure van Keurslagerij Erik Pinckaers aan.

Beste Worstmakerij - Traiteur van het jaar 2017

Slagerij Erik Pinckaers, Eijsden gekroond tot ‘Beste Worstmakerij – Traiteur van Nederland van het jaar 2017’. Tijdens de jaarbijeenkomst van Het Worstmakersgilde op 16 januari jl. heeft Slagerij Erik Pinckaers deze prestigieuze onderscheiding in ontvangst mogen nemen. Vele collega’s en vakgenoten waren hierbij aanwezig.

Vakman

Zoals het een vakman betaamt, geeft Erik Pinckaers de exacte receptuur van zijn topproducten niet prijs! Wel benadrukt hij dat men in de worstmakerij uiterst zorgvuldig te werk gaat. Zo is de worstmakerij ingericht volgens alle moderne eisen op het gebied van voedselveiligheid. Verder verwerkt men uitsluitend kwalitatief hoogwaardige grondstoffen, kruiden en specerijen. 

Het Worstmakersgilde

Net als bijna 150 collega-slagers is Slagerij Erik Pinckaers aangesloten bij Het Worstmakersgilde. De rode draad door de formule is authentiek vakmanschap. Heel regelmatig nemen de ondernemers op regionaal niveau een kijkje in elkaars worstmakerij. Zo blijft men continu up-to-date met nieuwe recepturen en bereidingswijzen. Het resultaat ziet u in de toonbank: een groots assortiment smaakvolle vleeswaren, worst, traiteur en vleesspecialiteiten.

Onafhankelijke keuring

Het afgelopen jaar zijn de producten van Slagerij Erik Pinckaers diverse keren onverwachts gekeurd. Diverse producten – zowel vleeswaren, worst als ook traiteurartikelen zijn door een vakjury beoordeeld op o.a. geur, smaak en versheid. Bovendien zijn deze producten microbiologisch gekeurd. Goed om te weten is dat Slagerij Erik Pinckaers niet alleen staat voor smaakvolle, maar ook voor veilige en gezonde vleesproducten.

2015

Ook in 2015 werd Slagerij Pinckaers bekroond met 'Beste Worstmakerij-traiteur Limburg'

L1 uitzending

7 september 2016 waren wij te zien in de uitzending van L1NWS over ons 100-jarig bestaan.

"Feest in Eijsden. Slagerij Pinckaers is honderd geworden. Bij die gelegenheid heeft het bedrijf het predicaat 'Hofleverancier' gekregen. Honderd jaar vlees in een familie.."

Bekijk de uitzending van 9:40 tot 11:23 »

Nieuwe winkel met knipoog naar verleden

Slagerij pinckaers viert honderdjarig bestaan

Slagerij Pinckaers in Eijsden vierde op 7 september haar honderdjarig bestaan. Deze mijlpaal werd gevierd met de opening van een geheel vernieuwde winkel. Kers op de taart was de toekenning van het predicaat ‘Hofleverancier’.

DOOR ANK VAN LIER - Slagerij Pinckaers ligt net buiten het centrum van het Zuid-Limburgse Eijsden, op slechts vierhonderd meter van de Belgische grens. Sinds 1989 staat de derde generatie, in de personen van Erik en Marie-Thérèse Pinckaers, aan het roer van het bedrijf. ‘We proberen ons te onderscheiden met producten die in de supermarkt niet te koop zijn’, zegt Erik Pinckaers. ‘Daarom maken we alles zelf: vleesproducten en vleeswaren, maar ook maaltijdcomponenten als salades en terrines. Daarbij werken we met vlees van lokale varkens- en rundveehouders en voegen we losse kruiden toe, in plaats van kant-en-klare mixen. Hierdoor kunnen we veel variëren in productbereiding, en hebben we naam kunnen maken met lactose- en glutenvrije producten. Daarnaast hebben we veel luxe producten in ons assortiment, zoals eendenleverpaté of paté met Sint-Jacobsschelpen. We hebben veel Belgische klanten: zij zijn hier dol op.’

Catering als visitekaartje

Naast de winkelverkoop is ook catering een belangrijke pijler onder Slagerij Pinckaers. ‘We zijn hier in de jaren negentig mee gestart en hebben deze bedrijfstak langzaam maar zeker verder uitgebouwd’, zegt Erik Pinckaers. ‘We doen bijvoorbeeld de catering voor bruiloften en bedrijven, maar ook voor toonaangevende evenementen en organisaties. Zo hebben we diverse jaren de lunchpakketten voor de UEFA verzorgd.’ De cateringtak van Pinckaers is inmiddels goed voor een vijfde deel van de totale omzet. Deze omzet wordt voornamelijk gemaakt in de periode van april tot en met september. ‘Hierdoor vangen onze cateringactiviteiten perfect de mindere zomermaanden op’, zegt Pinckaers. ‘Dat is vooral fijn in zomers dat het weer slechter is en we weinig barbecuevlees verkopen.’ De ondernemer benadrukt dat hij de catering er zeker niet ‘even bij’ doet. ‘De kwaliteit en service moeten niet 100 maar 200 procent zijn, anders doet dit afbreuk aan het imago van je zaak. Wanneer je ervoor zorgt dat alles in orde is, kan de catering juist een visitekaartje voor je winkel zijn en deze versterken.’ Negen jaar onderhandelen Hoewel het hem qua omzet voor de wind gaat, heeft Pinckaers roerige jaren achter de rug. Zo’n zeven jaar geleden benaderde de gemeente Eijsden-Margraten de ondernemer namelijk met de vraag of hij wilde verhuizen naar het nieuw te bouwen winkelcentrum in Eijsden. De slager stond hier wel voor open. ‘Ik heb waarschijnlijk namelijk geen opvolger. Dit plan bood mij de mogelijkheid om mijn winkelpand te verkopen en in het centrum te gaan huren. Daarnaast hoopte ik op deze manier te voorkomen dat een concurrent zich in het centrum zou vestigen.’ Na jarenlang onderhandelen en overleggen hakte Pinckaers vorig jaar zomer de knoop definitief door: hij ging niet verhuizen. ‘Telkens liepen de onderhandelingen om de een of andere reden vast. In eerste instantie ging de woningstichting die het winkelcentrum ontwikkelde failliet, vervolgens wilde de nieuwe investeringsmaatschappij de gemaakte afspraken niet overnemen, het bod waar ze mee kwamen was veel te laag, et cetera. In juli 2015 was ik er klaar mee en besloot ik definitief niet te verhuizen.’

Opluchting

De onderhandelingen over een eventuele verplaatsing van de slagerij kostten Pinckaers niet alleen veel tijd, maar ook een behoorlijke duit geld aan advies en onderzoek. Daarnaast investeerde de slager negen jaar lang nauwelijks in zijn zaak; de kans was immers aanwezig dat hij zou gaan verhuizen. ‘Nu ben ik blij dat we niet zijn verhuisd. Het winkelcentrum ging in oktober vorig jaar open, zónder een slagerij. Sinds de opening van dit centrum hebben wij het zelfs drukker gekregen!’ De zaak van Pinckaers was na negen jaar echter wel aan vernieuwing toe. ‘Onze apparatuur en toonbank werkte niet meer goed, de keuken werd te klein voor onze steeds uitgebreidere cateringwerkzaamheden en daarnaast kon onze winkel wel een modernere uitstraling gebruiken.’

Slagerij 2.0

Vanaf medio augustus dit jaar was Slagerij Pinckaers drie weken gesloten voor een grootscheepse verbouwing: de keuken werd uitgebreid en de winkel onderging een facelift. De ‘slagerij 2.0’ is anders ingedeeld en heeft een hele andere uitstraling. ‘Aan de vloer en de wanden is niets veranderd, maar we hebben de winkel vooral efficiënter ingericht’, zegt Pinckaers. ‘Voorheen hadden we veel loze ruimte; dat is nu verleden tijd. Hierdoor oogt de winkel ruimer. Verder is het diepvriesmeubel vervangen door een zelfbedieningsmeubel, hebben we een langere toonbank en is een kruidenierskast geplaatst, waarin alle streekproducten staan uitgestald.’ De nieuwe winkel beschikt ook over een apart koelmeubel voor vleeswaren. ‘Vleeswaren zijn heel belangrijk voor ons; deze zijn goed voor bijna 50 procent van onze omzet. Door dit aparte meubel krijgt onze brede assortiment zelfgemaakte vleeswaren nóg meer aandacht.’ Pinckaers vindt het belangrijk dat een winkel praktisch is ingericht, maar hecht daarnaast ook waarde aan een gezellige en ambachtelijke uitstraling. ‘We hebben daarom bijvoorbeeld een nostalgische wand met foto’s van vroeger ingericht; ook als een soort eerbetoon aan mijn ouders. En om de juiste sfeer te creëren, hebben we qua materialen vooral gekozen voor graniet en hout. Met deze winkel voldoen we aan de eisen van de moderne tijd, terwijl we tegelijkertijd een link houden met het verleden.’

Kroon op werk

De vernieuwde winkel werd op 6 september feestelijk geopend. Tegelijkertijd werd het honderdjarig bestaan van Slagerij Pinckaers gevierd. ‘Mijn ouders hebben tijdens de opening de fotowand onthuld’, vertelt Pinckaers trots. ‘Pap en mam zijn inmiddels 90 en 87 jaar, maar nog elke dag in de zaak. Ze zijn heel betrokken en ik ben dan ook heel blij dat ze deze bijzondere mijlpaal nog hebben mogen meemaken. Ik kan wel stellen dat ik dit niveau mede door mijn ouders heb weten te bereiken: mijn vader is heel kritisch op productkwaliteit en houdt me daarin continu scherp. Dat we het predicaat Hofleverancier mochten ontvangen, was absoluut de kroon op mijn, maar vooral op hun werk.’

Focus op Wallonië

Door de verbouwing is Pinckaers klaar voor de toekomst. ‘We mogen zeker niet klagen over de omzet in de afgelopen jaren. 2015 was zelfs één van de beste jaren ooit, voornamelijk omdat mensen - vanwege de crisis - steeds meer feestjes thuis vieren. Maar dan willen ze wel goed eten. Ik hoop dat we deze lijn met de vernieuwde winkel kunnen doortrekken. Om klanten naar de nieuwe winkel te trekken, hebben we de komende tijd tal van speciale acties. Het getal ‘100’ staat hierbij centraal. Ook hebben we een speciale krant uitgegeven, die huis aan huis is bezorgd.’ Pinckaers zet de komende tijd vooral in op uitbreiding van het aantal Belgische klanten. ‘Onze Belgische klanten komen nu met name uit Vlaanderen, terwijl Wallonië ook op een steenworp afstand ligt. In deze regio willen we meer gaan adverteren, om onze klandizie in deze regio uit te breiden. Er liggen nog volop kansen. Voor een vakman is altijd werk; daar ben ik van overtuigd.’

Hofleverancier Keurslagerij Erik Pinckaers uit Eijsden in feeststemming

Ter gelegenheid van eeuwfeest en totaal vernieuwde winkel

Keurslagerij Erik Pinckaers uit Eijsden heeft onlangs een bijzondere mijlpaal gevierd. Eigenaar Erik Pinckaers en zijn vrouw Marie-Thérèse ontvingen op dinsdag 6 september uit handen van de Limburgse gouverneur Theo Bovens het predicaat Hofleverancier bij gelegenheid van het eeuwfeest. Officieel heet dat zo: Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander heeft besloten het recht tot het voeren van het Koninklijk Wapen Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier te verlenen aan Slagerij Pinckaers Eijsden V.O.F. bij gelegenheid van het honderdjarig bestaan van deze onderneming.

Alsof dat nog niet reden genoeg was voor feestvreugde, werd een dag later de geheel vernieuwde winkel van Keurslagerij Pinckaers feestelijk in gebruik genomen. Het moge duidelijk zijn dat het verwerven van het predicaat Hofleverancier de kroon op het werk is voor de vele noeste arbeid die drie generaties Pinckaers in honderd jaar tijd hebben verricht om ervoor te zorgen dat de talrijke clientèle uit Eijsden en verre omtrek steeds het beste stukje vlees op tafel kregen. Slechts vierhonderdvijftig Nederlandse bedrijven mogen het predicaat Hofleverancier voeren.

Ambachtelijk slager

Een dag later, op woensdag 7 september, gingen de deuren van de totaal vernieuwde keurslagerij aan de Kerkstraat in Eijsden weer open na een ingrijpende verbouwing. Erik Pinckaers is maar wat trots op de nieuwe winkel. ‘Ons assortiment aan vleeswaren is nóg groter én lekkerder geworden. Het is puur verwennerij. Met een keur aan salades uit eigen keuken, verse vleeswaren en worstsoorten uit de eigen worstmakerij, een diversiteit aan terrines en patés en een ruime keuze aan broodbeleg. U vindt het allemaal in de lekkerste winkel van de Maasvallei.’

Keurslagerij Erik Pinckaers is nog echt een ambachtelijk slagersbedrijf, dat zich onderscheidt door de eigen productie van vleesspecialiteiten, vleeswaren, worstsoorten, kant-en-klare maaltijden en uitgebreide catering. De slagerij is sinds 1994 aangesloten bij de Vereniging van Keurslagers. ‘Ons rund-, kalfs- en varkensvlees krijgen we van boeren uit de regio. Dat resulteert in een lekker stukje mals en vers kwaliteitsvlees dat we in ons eigen bedrijf verwerken en dat het Beter Leven keurmerk draagt. Ook onze verse kipproducten hebben dit keurmerk.’

Partyservice

Daarnaast heeft Keurslagerij Erik Pinckaers een eigen cateringbedrijf. ‘We hebben een gevarieerd aanbod van traditionele tot luxe catering, zowel koud als warm. En elk feest is maatwerk, waarbij de wensen van de gastheer of gastvrouw thuis of op locatie centraal staan.’

Provinciekampioen Limburg 2015

Keurslagerij Partyservice Pinckaers in Eijsden valt in de prijzen op vakbeurs Vlees 2015

Op 22 september vonden tijdens de Vlees 2015 - Slavakto de ambachtelijke vakwedstrijden plaats. Keurslagerij Partyservice Pinckaers heeft in deze wedstrijd een bijzondere prestatie neergezet!

Wij zijn gekroond tot 'Provinciekampioen Limburg' en tot 'Nationaal Kampioen rubriek Specialiteiten en patés'!

Ambacht

De ambachtelijke slager onderscheidt zich door de eigen productie van vleesspecialiteiten, vleeswaren, worstsoorten en maaltijden. Keurslagerij Partyservice Pinckaers benadrukt dat hij in de worstmakerij uiterst zorgvuldig te werk gaat. Er wordt gebruik gemaakt van traditionele recepten en kwalitatief hoogwaardige grondstoffen, kruiden en specerijen. Dat deze producten niet alleen heel lekker zijn, maar ook van uitzonderlijke kwaliteit, heeft de slager met deze Internationale Slavakto vakwedstrijden daadwerkelijk bewezen.

Onze website maakt gebruik van cookies

Voor het gebruik van cookies zijn wij verplicht om toestemming te vragen. Cookies verbeteren de prestaties en functionaliteit van onze website. Door op de ‘Ja, ik accepteer cookies’ button te klikken, wordt het plaatsen van deze cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring geaccepteerd.